Mojepravo.net   Pravni adresar   Dešavanja   Pravna literatura   E-kolumne   Studentski blog   Moj fakultet ZABAVA|    * Humor   * Igrice   * Telo i um  

Sva vremena su u UTC [ DST ]Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Pronađi:
Autoru Poruka
 Tema posta: O факултету
PostPoslato: Ponedeljak,09.11.2009. 19:35:08 
The Bad Boy of the Firm of Crane, Poole, and Schmidt
OffLine
Korisnikov avatar
Profil
Pošalji privatnu poruku

Pridružio se: Sreda,25.2.2009. 13:26:58
Postovi: 14585
Lokacija: 500 Boylston St. Boston, MA, 02116
Rod: Bata
Moj fakultet: PF u Prištini
Pravničko obrazovanje: Diplomirani pravnik
Правни факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици је акредитована државна високошколска, образовно-научна установа, са својством правног лица, у саставу назначеног Универзитата који је у саставу образовног система Републике Србије.

Правни факултет бави се наставно-научном, научно-истраживачком и издавачком делатношћу, као и пружањем интелектуалних услуга. У оквиру своје наставно-научне делатности Факултет организује и остварује акредитоване студијске програме на основним академским, дипломским академским и докторским студијама права.

Законом о оснивању Правно-економског фаултета који је донела Народна Скупштина НР Србије 23. јуна 1961. основан је Правно-економски факултет у саставу Универзитета у Београду. Оснивањем Универзитета у Приштини 1969. године улази у његов састав. Правно-економски факултет 1971. године дели се на два самостална факултета: Правни и Економски.

До школске 1966/67 године настава се изводила само на српском језику, а након тога настава се изводила на појединим предметима и на албанском језику. Од школске 1970/71 до школске 1991/92 године настава се паралелно изводила српском и албанском језику, а од тада настава се изводи само на српском језику.

Седиште Факултета од оснивања до јуна 1999. године налазило се у Приштини. Одлуком Владе Републике Србије, из познатих разлога Факултет наставу за школску 1999/2000 и 2000/2001. годину организује у Врању, а од школске 2001/02 године привремено седиште Факултета је у Косовској Митровици.

На Правном факултету у целокупном наставном процесу учествују 43 наставника и сарадника.

Радом Факултета руководи декан као орган пословођења и Савет Факултета као орган управљања, састављен од представника наставника и сарадника Факултета, представника ненаставног особља, представника студената и представника које именује Влада Републике Србије. Факултет има продекане и студента-продекана, кога бира Студентски парламент.
Стручни органи Факултета су: Наставно-научно веће и Веће катедри.
Факултет у свом саставу има следеће организационе јединице:
1. Наставно-научну јединицу,
2. Научно-истраживачку јединицу,
3. Библиотеку,
4. Информациони центар,
5. Секретаријат Факултета.

Правни факултет Универзитета у Приштини има седиште у ул. Цара Душана 52 у Приштини, а привремено седиште факултета је у Косовској Митровици у ул. Лоле Рибара 29.
Факултет користи просторије средње техничке школе Михаило Петровић Алас у Косовској Митровици са бруто простором нешто преко 1902м2, а док је у згради у Приштини бруто простор износио 6063м2. За одвијање наставног процеса Факултет користи амфитеатар са 180 места, осамнаест учионица и слушаоница са укупним бројем од 825 места за седење. Такође, студентима је на располагању рачунарски центар у површини од 118м2 са 40 рачунара.
Посебне просторије обезбеђене су за потребе секретаријата, студентске службе, административно и помоћно особље. Наставно-научно веће, као највиши стручни орган Факултета, заседа у Сали за седнице са местом за сваког члана наставничког колектива.
Библиотека Факултета обухвата простор од око 80м2. У просторијама Библиотеке, на располагању студентима, налази се и читаоница од 35м2 са 14 места за седење и 20 рачунара прикључених на академску мрежу као и фотокопир-апарат са штампачем. На Факултету се налази и скриптарница - књижара - у којиој се могу, између осталог, купити и уџбеници за праћење наставе.

_________________
A penny for your thoughts. Five bucks if they're dirty.


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Idi na:  Powered by phpBB © phpBB Group
Mojepravo.net 2010